Helsinki

+358 40 9008 100

matti.ahola(a)televicon.fi

TeleVicon

Olen seurannut läheltä viime vuodet tele- ja viestintäverkkojen rakentamisen laatua minulle hyvin tutussa työympäristössä. Rakentaminen, ja erityisesti sen valvonta on ollut suurelta osin heikkoa, eikä tulevaisuus näytä juurikaan paremmalta. Pyrin omalla tietotaidollani auttamaan vastuussa olevia henkilöitä välttämään ja ennakoimaan virheitä.

Kannanottoni ja mielipiteeni saattavat tuntua toisinaan turhankin voimakkailta. Kirjoituksilla ja kuvilla tulee olemaan kuitenkin hyvä tarkoitus. Tavoitteena on herättää rakentamisen vastuussa olevat henkilöt ymmärtämään ja ennaltaehkäisemään ongelmatilanteet.

Pienimuotoinen historiikki menneeseen

Työurani alkoi 1980-luvun alussa Hietalahden telakalla. Jäänmurtajia ja lemmenlaivoja laskettiin maailman merille huolellisesti hitsattuina. Kuusi vuotta levyseppähitsaajana oli kokemus, joka kasvatti henkisesti ja fyysisesti. Nuorella miehellä oli kuitenkin tarve hakea elämään uusia haasteita.

Sattuman kautta pääsin työharjoitteluun koeajalle Helsingin Puhelinyhdistykselle (nyk. Elisa). Talossa vierähti kymmenen vuotta. Osastollamme alkaneiden YT-neuvotteluiden myötä vuonna 1996 päätimme yhdessä tietoverkkoasentaja Tero Huotarin kanssa perustaa oman telealan asennusyrityksen. Alihankintasopimus HPY:n kanssa, ja sen lisänä mukava starttiraha antoivat hyvät lähtökohdat alkavalle liiketoiminnalle.

Muutos työntekijästä yrittäjäksi tuntui mahtavalta. Yrityksen nimeksi annettiin TelePatrol Oy. Asennustoiminta alkoi mallikkaasti, ja nopeasti työllistimme yli kymmenen asentajaa. 20 vuotta tuli yrittäjänä täyteen 19.5.2017. Vuonna 2015 tehty sukupolvenvaihdos TelePatrol Oy:ssä mahdollisti minulle vielä yhden mielenkiintoisen tavoitteen, jota olin mielessäni pyöritellyt jo useamman vuoden.